Diensten the IT innovators

Maatwerk website voor MKB en groter

Wij kiezen er bewust voor om geen gebruik te maken van bestaande opensource CMS systemen zoals WordPress. Deze systemen leunen sterk op de vele plug-ins die door veel verschillende partijen gemaakt zijn. Het up-to-date houden van deze plug-ins laat vaak te wensen over. Hierdoor ontstaan veiligheidsrisico's met alle mogelijke gevolgen van dien.

Ons CMS systeem is door Blue Coded zelf ontwikkeld en is niet openbaar. Hierdoor is het een stuk moeilijker om misbruik te maken van eventuele security risico's.

 

Hoe gaat het proces van een nieuwe website in zijn werk?

Via een intake gesprek bespreken we wat de wensen en ideeën zijn voor de nieuwe website.

  • Wat is het doel van de website?
  • Wat is de doelgroep die aangesproken moet worden?
  • Welke website voorbeelden spreken je aan?

Van daaruit gaat de graphic designer aan de slag om een of meerdere design schetsen te maken. Op deze schetsen kan feedback gegeven worden waardoor je met elkaar de uiteindelijke opzet bepaald. Als de eerste opzet staat wordt deze verder uitgewerkt in een design voorstel van de homepage. Eventuele extra elementen worden uitgewerkt en in 2 correctie rondes ontstaat er een definitieve uitwerking van de gehele website (homepage en vervolgpagina). Bij akkoord wordt het "platte" design uitgewerkt.

De technisch uitgewerkte vormgeving en het Blue Coded CMS, Origo, systeem worden bij elkaar gebracht tot een geheel zodat technisch ook alle onderdelen gaan werken. Denk hierbij aan het menu, een kruimelpad (ter ondersteuning van waar zit je op de website) of de fotobanner voor de juiste sfeerbeelden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schaalbaarheid van de website. Een website wordt tegenwoordig ook veel verschillende apparaten bekeken zoals een mobiele telefoon of een tablet. Op al deze verschillende apparaten moet de gebruikers ervaring goed zijn om optimaal de inhoud van de website over te dragen aan de bezoeker.

Als alles technisch staat kan de website op een testomgeving ingericht worden qua content. Op deze omgeving kan de klant zelf, indien gewenst de nieuwe website teksten plaatsen en vooral de juiste foto's en filmpjes invoegen. Als ook de content op orde is kan de website live gezet worden. Iedereen kan vanaf dat moment de website bezoeken!

 

Ook interesse in een nieuwe website? Neem dan vandaag nog contact op met Wouter Olde Weghuis via info@bluecoded.nl