Diensten the IT innovators

Security

Blue Coded beveiligt

Veiligheid; we besteden er bij Blue Coded elke dag aandacht aan. Niet voor niets werken wij volgens de ISO 9001, 27001 en 27002 standaarden en hebben we gekozen voor onze geografisch gescheiden datacenters in Amsterdam (Digital Realty) en Enschede (Equinix EN1). De faciliteiten van deze datacenters zijn erop ingericht om data te beschermen tegen lekken, toegang van buitenaf, brand en diefstal.

 

Gelaagde beveiliging

Digitale beveiliging bestaat uit meer dan antivirussoftware en spamfilters. Echt goede beveiliging is opgebouwd in lagen. En hoe meer lagen, hoe beter de bescherming van bedrijfsgevoelige data. Bij Blue Coded zijn we gespecialiseerd in goed ingerichte en slimme firewalls, het loggen van datastromen (logging) en Forensic Readiness. Bedrijfsinformatie beschermen we ook door middel van de Software Restriction Policy. In combinatie met de juiste updates, antivirussoftware en desgewenst aangevuld met 2FA (two-factor authenticatie) of MFA (multi-factor authenticatie), minimaliseren we zo het risico op hackers, virussen en ransomware.

We kunnen bedrijven daarin goed adviseren. We realiseren dat voor het creëren van veilige werkplekken naast digitale beveiliging, middelen helpen zoals toegangscontrole op kantoorpanden en bewustzijn over veiligheid bij werknemers. Uiteraard moet er een goede balans ontstaan, zodat de werkbare situatie blijft behouden.

 

Beveiliging vooraf, tijdens en achteraf

Beveiliging goed en slim doorvoeren om vervelende situaties te voorkomen heeft onze prioriteit. Mocht er onverhoopt sprake zijn van een cyberaanval, zorgen wij ervoor dat we weerbaar zijn, goed doordacht optreden en snel handelen. Bedreigingen gebruiken we naderhand om van te leren, de kennis die wij opdoen, zetten wij in om onze opdrachtgevers nog beter te beschermen.

 

Bescherming persoonsgegevens

In mei 2018 is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door de Europese GDPR (General Data Protection Regulation). Blue Coded informeert bedrijven over deze regelgeving en zorgt ervoor dat (software)systemen voldoen aan deze nieuwe norm. Dat doen we door middel van het beschrijven van processen en procedures en door het inzetten van slimme tools die inzicht geven in datastromen.

 

Hoe veilig is jouw bedrijfsgevoelige data? Vind het uit met Blue Coded!